HR
​Suomen vanhimpia ratsastusseuroja

Helsingin Ratsastajat on Suomen vanhimpiin kuuluva ratsastusseura. Se on perustettu vuonna 1930 ”hevosurheilun edistämiseksi”. Seuraa, joka tunnetaan myös nimilyhenteellä HR, ovat kuluneiden yhdeksän vuosikymmenen aikana edustaneet monet suomalaiset huippuratsastajat.

Helsingin Ratsastajat kuuluu Suomen Ratsastajainliittoon eli SRL:oon, joka puolestaan on ratsastusurheilun valtakunnallinen lajiliitto. Nykyään Helsingin Ratsastajat ry:ssä on runsas 300 jäsentä ja myös nykyisistä koulu- ja esteratsastuksen tunnetuimmista suomalaisnimistä moni kuuluu HR:ään, mm. olympiaratsastaja Kyra Kyrklund.

Ratsastusseuratoiminta on silti paljon muutakin kuin huippu-urheilua ja kilpailutoimintaa. Helsingin Ratsastajat ry:n jäseneksi voit liittyä riippumatta siitä, missä mielessä ja kuinka laajasti ratsastusta harrastat. Seuraan ovat tervetulleita sekä nuoret, että vähän varttuneemmat. Ja tietysti myös ratsastuksesta innostuneiden nuorten vanhemmat.

Helsingin Ratsastajat ry tarjoaa jäsenille mahdollisuuksia suorittaa SRL:n ratsastusmerkkejä sekä taitojen karttuessa myös tilaisuuden osallistua erilaisiin kilpailuihin. Koulutus- ja valmennustoimintaa HR järjestää perinteisesti yhteistyössä Ruskeasuon talliyritysten kanssa. Näiden lisäksi huvitoimikunnamme järjestää erilaisia retkiä, illanviettoja sekä juhlia kaikille jäsenille.

HR on aktiivinen kilpailuiden järjestäjä. Koulu- ja estetoimikunnamme, joiden johdossa on masterit, järjestää vuosittain toistakymmentä eritasoista ratsastuskilpailua Helsingin alueella, Ruskeasuolla ja Laakson ratsastusstadionilla. Aktiivinen kilpailuiden järjestäminen perustuu aina innokkaisiin toimihenkilöihin. Mikäli sinäkin haluat olla osaa meidän hyvänhenkistä talkooporukkaa, ole yhteydessä kilpailuvastaava Paula Seikkuun, helsinginratsastajat.koulu@gmail.com

Junioritoiminta painottuu tällä hetkellä maajoukkueurheiluun, mutta otamme avosylin vastaan uusia ratsastajan alkuja seuraamme. Tukea ja osaamista on aina saatavilla. Seuran kaikki toiminta on aina avointa kaikenikäisille harrastajille.

Kaikille jäsenille avoimia sääntömääräisiä kokouksia on tavallisesti kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Näissä valitaan seuran johtokunta, joka valitsee ensimmäisessä kokouksessaan keskuudestaan toimihenkilöt.

Onko sulla toiveita tai haluatko olla mukana järjestämässä tapahtumia? Ota yhteyttä yhteydenotto-lomakkeen kautta tai suoraan Paula Rintamaahan, rintamaap@gmail.com Kaikkia ajatuksia otetaan ilomielin vastaan, olemme täällä teitä varten!

YHTEISTYÖSSÄ HELSINGIN RATSASTAJIEN KANSSA TOIMII: